Tyske REWE-Group med reisedivisjonen DER Touristik kjøper Apollo og resten av Kuonis europeiske reisevirksomhet. Alle ansatte og varemerker inngår i kjøpet.

Avtalen med REWE-gruppen innebærer også kjøp av Apollos flyselskap Novair og treningsanlegget Playitas Resort på Fuerteventura. I tillegg tar de over alle de 2 350 ansatte.

DER Touristik posisjonerer seg dermed som et pan-europeisk reiseselskap, og anser kjøpet som en mulighet til å oppnå en ledende posisjon i Norden. At Apollo allerede er etablert i både Sverige, Norge, Danmark og Finland anses som et sterkt konkurransefortrinn.

- Vi ser det som en stor fordel at Apollo drives videre som et velkjent nordisk varemerke. Også for våre kunder og ansatte er dette gode nyheter. Med en stor og ressurssterk internasjonal aktør som REWE-gruppen kan vi videreutvikle vår virksomhet i Norden, sier Leif Vase Larsen, konsernsjef for Apollo i Norden i en pressemelding.

REWE-gruppen er ett av de ledende foretakene innenfor detaljhandel og reisevirksomhet i Tyskland og Europa, og har nærmere 330 000 ansatte. I 2014 omsatte gruppen for 51 milliarder euro. Samme år omsatte Kuonis europeiske reisearrangører for over 18 milliarder svenske kroner.

- Jeg er glad for at vi med dette salget har funnet en perfekt, fremtidsrettet og langsiktig løsning for våre medarbeidere og kunder, sier Peter Meier, CEO Kuoni Group.

Oppkjøpet skjer etter godkjennelse fra konkurransemyndighetene i EU og Sveits, og salget forventes å være klart i løpet av tredje kvartal i 2015.