KrF fikk med Stortinget på alkolås

Stortinget går inn for obligatorisk alkolås i buss og taxi

- En seier for trafikksikkerhetsarbeidet, sier Hans Fredrik Grøvan, når det nå er klart at Stortinget går inn for obligatorisk alkolås i buss og taxi.

Transport- og kommunikasjonskomitéen avgir i dag sin innstilling til KrF-forslaget om alkolås. Det er nå klart at Stortinget vil be regjeringen fremme forslag om innføring av alkolås i busser, drosjer og alle kjøretøy som driver persontransport mot vederlag.

 - Forslaget fra regjeringen kan ventes til Stortinget i løpet av høsten. Påbudet om alkolås kan dermed komme på plass allerede tidlig neste år, sier stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan.

Alvorlig trafikksikringsproblem

stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan. :Foto: Flipfilm/Krf
stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan. :Foto: Flipfilm/Krf

- Kjøring i ruspåvirket tilstand er et alvorlig trafikksikringsproblem. En ruspåvirket sjåfør representerer en høy risiko og kan gjøre stor skade. Lovpålagt alkolås gir både passasjerene og transportselskapet en ekstra trygghet, sier Grøvan.

- Alkolås er et godt trafikksikringstiltak, fordi det reduserer risikoen for alkoholpåvirket kjøring, sier Grøvan.

Stortinget har dessuten bedt regjeringen se på overgangsordninger eller statlige insentivordninger for å sikre en så rask og smidig innfasing av alkolås som mulig.

- Det er viktig at staten stiller opp med økonomisk støtte slik at de kjøretøyene som blir omfattet av regelendringene ikke får en uforholdsmessig stor kostnad, sier Grøvan  på partiets nettsider.

Ledige stillinger

Nyhetsarkiv