Salgsrekord på sommerreiser

Da gråværet toppet seg i forrige uke, toppet også salget seg hos Apollo. I løpet av syv korte dager fylte reisearrangøren hele 50 fly sydover.

Etter flere varme, norske somre så idyllen forrige uke ut til å ta slutt. Det samme gjorde nordmenns tålmodighet. For mens regnet pisket på rutene over hele landet, satt rekordmange klistret til telefonen eller skjermen for å sikre seg sol i sommerferien.

Hos Apollo rant telefonene inn. Bare i løpet av uken solgte reisearrangøren nok seter til å fylle 50 fulle 737 800 med solsultne passasjerer – hele ti flere fly enn samme uke i fjor. Også i år er det Hellas med Kreta i spissen som trekker flest: 7 av 10 av Apollos gjester besøker en gresk øy i sommer.

- Det er ingen tvil om at været påvirker nordmenns sommerferieplaner. Vi har hatt stor pågang hele våren, og etter noen ekstra våte dager i forrige uke toppet det seg. At Hellas nok en gang er årets mest populære reisemål kommer heller ikke som noen overraskelse; finanskrise eller ikke - nordmenn elsker Hellas! sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo i en pressemelding.

I fellesferien er de mest populære reisemålene og hotellene nærmest utsolgt. Dit tok rushet seg opp allerede ved påsketider. Men det finnes håp, også for de som er sent ute.

- Sommerferien er lang - selv om juli går fort unna nå, finnes det alltid ledige reisemål. Hvis man klarer å vente med å reise til august er muligheten for å sikre seg drømmeferien enda større. Men selv om solen skinner nå anbefaler jeg ingen å vente for lenge, sier Rivera.

Dette er sommerens topp 5 reisemål:

  • Kreta
  • Rhodos
  • Bulgaria
  • Kroatia
  • Mallorca

Tagger

Apollo

Ledige stillinger

Nyhetsarkiv