Juryens begrunnelse
 
 I kategorien Den digitale vinner har juryen lagt vekt på endringsvilje og innovasjon. Årets vinner har vist vilje til å gå i front, og være med på å drive utviklingen i bransjen. Ved å koble nye teknologiske muligheter med forbrukerinnsikt, har vinneren klart å skape en helt ny opplevelse og brukervennlighet for sine kunder. Løsningen representerer en ny måte å møte behovene til hotellnæringen og gjestene, der sømløshet, skreddersøm og bærekraft står i sentrum. Smartteknologi er helt klart noe vi kommer til å se mer av innen reiselivsbransjen.
 
3-i-1 Smartband
 
Som første reisearrangør i verden testet Star Tour i 2015 et digitalt armbånd for reisende. Armbåndet fungerer både som betalingsmiddel på hotellet, nøkkel, samt kontrollerer air condition og lys på hotellrommet. TUI Smartband er knyttet til Star Tours Min Ferie-app, som i dag brukes av mer enn 400.000 av TUI Nordic sine gjester.
 
TUI Smartband skal bidra til å redusere energikonsumet ved å være direkte knyttet til faktisk bruk. RFID-tags som er knyttet til dørenes sensorer og betalingsløsninger, og Bluetooth-teknologi som kommuniserer med energikilder i hvert hotellrom, når gjesten forlater rommet vil lys, air condition, etc. skrus av automatisk.
 
TUI Smartband ble også tildelt andre plass i Management Today´s Innovations at Work Award.
 
Se hvordan TUI Smartband fungerer her: https://youtu.be/c0Dvjwl-J_E
 
Les mer om TUI Smartband her: http://www.startour.no/tuismartband