Passasjerskip sank i Yangtze-elven

Over 400 savnet etter River Cruiseskip sank !

Et passasjerskip med over 450 personer ombord sank i Yangtze-elven (ill.foto: printscreen YouTube)

Et "river cruiseskip" med  458 personer om bord sank mandag kveld i Yangtze-elven i Kina. Minst tyve personer skal være reddet, deriblant kapteinen og hovedstyrmannen. Flere reisebyråansatte skal også ha vært ombord da skipet sank. 

Skipet var på vei fra Nanjing til den sørvestlige byen Chongquing, men skal ha blitt truffet av en syklon ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Da skipet begynte å synke cirka klokken 21:28 lokal tid, var det Ifølge nyhetsbyrået 406 kinesiske passasjerer ombord samt 47 besetningsmedlemmer og fem reisebyråansatte.

Så langt skal åtte personer være reddet, deriblant kapteinen og hoved styrmannen, Redningsarbeidet skal være problematisk da det i øyeblikket er kraftig regn og sterk vind i området.

Siste : 

Den statlige kringkasteren CCTV har opplyst at dykkere har hørt lyder som trolig kommer innenfra skipet cirka 12 timer etter at den gikk ned, Men det var ikke umiddelbart klart om de utgjorde tegn til liv. ifølge de siste opplysninger skal nå 20 personer være reddet, mens over 400 personer er fortsatt savnet!

Én person rapportert å være en turguide som var på skipet, har så langt blitt funnet død. Mer enn 50 båter og 3000 mennesker er involvert i letearbeidet.og President Xi har beordret alle mulige instanser til å delta i redningsarbeidet

Skipet ligger opp ned i 15 meters dyp med en del av sitt skrog synlig

Flere av de som er reddet har hevdet at skipet sank veldig raskt etter å ha blitt fanget i en syklon. En lokal avis melder at de fleste passasjerene ombord var mellom 50 og 80 år.

Saken vil bli oppdatert ...

 

Ledige stillinger

Nyhetsarkiv