En av turguide som var ombord er funnet omkommet, samtidig skal redningsmannskaper ha fått kontakt med minst tre overlevede som fortsatt befinner seg ombord i skipet. Det er fortsatt uvisst om flere overlevende befinner seg inne i skipet.

Elvecruise-skipet “Eastern Starn” gikk rundt ved 21-tiden mandag kveld etter at de skal ha blitt truffet av en syklon på vei fra Nanjing til den sørvestlige byen Chongquing , melder flere lokale medier.

Ifølge siste opplysninger skal en av de fem turguidene som var ombord være funnet omkommet, melder The Telegraph. Samtidig blir det opplyst at dykkere har kommet i kontakt med tre personer, etter at de hørte banking fra innsiden av skipet.

Presidenten har beordret full alarmberedskap og flere tusen redningsarbeidere og minst 50 skip er satt inn i letingen i et håp om å finne flere overlevende.

Totalt var det 458 mennesker ombord. 406 passasjerer, deriblant en turgruppe på passasjerer i en alder mellom 50 og 80 år , 5 reiselivsarbeidere og et mannskap på 47 personer, melder CCTV. 

Over 400 passasjerer er fortsatt savnet, og håpet er nå at flere overlevende skal befinne seg på innsiden av skipet.