Sterk produksjonsvekst og rekordfulle fly:

Svakt 2. kvartal for Norwegian

Norwegians tall for 2. kvartal 2014 avspeiler også denne gangen selskapets vekststrategi og mål om å fylle alle de nye setene. Selv med betydelige kostnader til oppbygging av langdistanseoperasjonen og høyere kostnader på grunn av en svak norsk krone, går enhetskostnadene ned, og sikrer selskapets konkurransekraft. Norwegian har satt sju Dreamliner langdistansefly i drift i løpet av det siste året.

For 2. kvartal omsatte Norwegian for vel fem milliarder kroner, en økning på 26 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Resultatet før skatt (EBT) ble -137 millioner kroner. Målt i antall passasjerer, reiste 6,4 millioner med Norwegian i 2. kvartal. Det er nesten 900 000 flere enn samme periode året før, og en økning på 16 prosent. Trafikkveksten (RPK) var adskillig høyere med 46 prosent, noe som også henger sammen med at hver Norwegian-passasjer i snitt nå flyr vesentlig lenger enn de gjorde for ett år siden.

Rekordhøy fyllingsgrad

Tallene viser også en kraftig produksjonsvekst, med en økning på 41 prosent (ASK). Veksten er naturlig nok sterkest i nye markeder. Selv med en solid kapasitetsvekst fylles flyene. Fyllingsgraden i 2. kvartal var 80 prosent, opp tre prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal året før og ny rekord i et 2. kvartal.

– Dette har vært et kvartal hvor vi ser tydelige resultater av den strategien selskapet har lagt. Vi har i løpet av ett år etablert langdistanseoperasjonen og flere nye baser i Europa. Av våre 417 ruter går nå over halvparten av disse i sin helhet utenfor Norges grenser, noe som illustrerer en betydelig internasjonal ekspansjon det siste året. Samtidig har vi greid å kutte kostnadene, noe som er helt nødvendig i en så konkurranseutsatt global bransje som luftfarten. Vi fikk imidlertid store ekstraordinære kostnader dette kvartalet. Både innleie av fly og Parats "enmannsstreik" påvirker dessverre resultatet i altfor stor grad. Videre er det som tidligere høyt konkurransepress, særlig i det skandinaviske markedet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian på tredjeplass blant verdens beste

Basert på kundemålinger har Skytrax World Airline Awards for andre år på rad kåret Norwegian til Europas beste lavprisselskap og det tredje beste lavprisselskapet i verden, kun slått av AirAsia og AirAsia X. Skytrax er den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

- Det aller viktigste beviset på kundetilfredshet er imidlertid at stadig flere velger å fly med Norwegian, sier Bjørn Kjos.

Relaterte firmaer

Ledige stillinger

Nyhetsarkiv