Flyselskapet airberlin markerer 25-års jubileet for Berlinmurens fall  med å tilby flyturer over muren som delte den tyske hovedstaden i over 28 år – fra 1961 til 1989. Flyvningene starter på Tegel i det gamle «Vest-Berlin» og finner sted om ettermiddagen og kvelden fredag 7. november.

airberlin vil bruke et fly av typen Bombardier Dash Q400 med 76 plasser på rundflyvningene over den gamle "muren". Det blir avganger mellom kl.17.30 og 20.30 fra Tegel-flyplassen i den vestlige delen av Berlin. Flyvningene har rutenummer AB1989, AB1990 og AB1991 og skal minne om året for murens fall, året for gjenforeningen og året for nystiftelsen av airberlin som flyselskap for det gjenforente Tyskland. 

Fra den lave flyhøyden på om lag 1000 meter vil gjestene på disse spesialflyvningene kunne se den 15 kilometer lange «lysgrensen» laget av 8000 lysende ballonger mellom Bornholmer Straße og bruen Oberbaumbrücke. Fra 7. til 9. november vil denne lysinstallasjonen lyse opp en del av den tidligere muren. En erfaren byguide vil være med på spesialflyvningene og fortelle om historien til det delte Berlin.

- Det er fint at vi i år kan feire 25 år etter murens fall og 35 år med airberlin. Det gleder oss spesielt at vi kan støtte markeringen både med våre spesialflyvninger og som det offisielle internasjonale flyselskapet. I jubileumshelgen fra 7. til 9. november skal vi til sammen fly 36 000 gjester til Berlin. Ingen andre flyselskap kommer til å fly så mange gjester til jubileet i den tyske hovedstaden, forteller Götz Ahmelmann, Chief Commercial Officer hos airberlin.

Også på bakken deltar airberlin i en del av «lysgrensen» ved East Side Gallery. Sammenfallende med flyselskapets jubileumsår ble det loddet ut 35 ballongambassadør-utnevnelser verden over – via sosiale medier, nettsider, internasjonale medier og blant våre medarbeidere. Ambassadørene skal være tilstede langs ruten på kvelden den 9. november for å sende opp sine heliumfylte ballonger og dermed få «lysgrensen» til å fly sakte oppover.

Et annet høydepunkt finner sted på ettermiddagen den 9. november. Da skal den kjente franske kunstneren Thierry Noir male på to originale murbiter for airberlin. Han utformet allerede i 1990 deler av East Side Gallery, som i dag er fredet. Thierry Noir skal fullføre kunstverket på de t-formede murbitene live. Murbitene har en høyde på hele 3,60 meter. Kunstverket skal deretter stå utstilt i seks måneder på flyplassen Berlin-Tegel.

Murens fall representerer også en spesiell milepæl i den 35 år lange historien til airberlin: Under den tyske delingen fikk kun flyselskapene assosiert med de allierte fly til Vest-Berlin. Siden airberlin ble stiftet som et amerikansk charterflyselskap, kunne de fra 1979 tilby flyvninger fra den vestlige delen av hovedstaden. Ved gjenforeningen av Tyskland endret situasjonen seg og airberlin tapte sine flyrettigheter. Det var først med nystiftelsen som tysk flyselskap i 1991 at grunnsteinen for å bli Tysklands nest største flyselskap ble lagt.