Star Clippers har annonsert byggingen av et fjerde skip til sin flåte av elegante square rigger-seilskip. Det nye skip er selskapets første nyanskaffelse siden Royal Clipper fra juli 2000. Det nye fartøyet, som ennå ikke er navngitt, blir Star Clippers´ største og mest ambisiøse prosjekt til dags dato, når det lanseres i andre halvdel av 2017. Skipet får med en vekt på hele 8770 tonn plass til 300 passasjerer og blir drevet frem av mere end 6350 kvadratmeter seil.

Rent teknisk blir det nye skipet et barque-skip med fem master og råseil. Mens Star Clippers´ nåværende flaggskip Royal Clipper er modellert etter det legendariske tyske seilskipet Preussen, blir det nyeste medlem av flåten en nesten-replika av det historiske skipet France II, verdens største square rigger-skip fra 1911. Likesom France II overgikk Preussen i størrelse for mer enn hundre år siden, blir Star Clippers´ nye seilskip det største i sitt slag foran sitt søsterskip Royal Clipper.

Ønsker vi å bygge et skip inspirert av France II

- Vi har allerede bygget femmaster skipet Royal Clipper, som i høy grad er inspirert av skipet Preussen. Denne gangen ønsker vi å bygge et skip inspirert av France II, hvilket er en ambisjon, som jeg har hatt lenge. Skipets rigg vil være identisk med den på France II, og dimensjonene vil også likne, men vi tilføyer også en rekke nye komponenter, som vil gjøre skipet til det vakreste, aktive passasjer-seilskip, sier Star Clippers´ grundlegger og eier Mikael Krafft"

150 kahytter; 34 suiter med balkong og 4 luksus kahytter 

Foruten sin særlige størrelse blir det nye skipet utstyrt med 3 swimming pools, hvor av den ene vil reflektere sollys gjennom skipets atrium og inn i den elegante spisesalen. Skipet får også en plattform til vannsport, som kan anvendes, når skipet ligger for anker, samt kahytter i forskjellige klasser; herunder 34 suiter med balkong og 4 luksus suiter. Skipets restaurant blir plassert i det solfylte atrium, og her kan alle gjester spise middag, når og hvor de ønsker det. Skipets gjester vil dessuten oppleve Star Clippers´ særlige kjennetegn som det hyggelige bibliotek, nettet i skipets forstavn og den populære utendørs Tropical Bar med aftenunderholdning. Skipet blir utstyrt med miljøvenlige og høyteknologiske motorer, men seiler - som sine søsterskip - i utgangspunktet på vindkraft.

Det nye skipet blir levert i anden halvdel av 2017. I første omgang skal det betjene Star Clippers´ populære ruter i Middelhavet og Karibia. Det forventes, at bestillinger blir mulige i 2016.

Hurtige fakta om skipet:

  • Verft: Brodosplit, Split, Croatia
  • Tonnasje: 8770 ton
  • Kapasitet: 300 passasjerer i 150 kabiner
  • Besetning: 140
  • Seil: 6,350 m²
  • Master: Femmastet barque-skip

Fasiliteter: 3 pools, massasje- og skjønnhetsbehandlinger, fullt utstyrt plattform til vannsport, bibliotek. selskapslokale, pianobar, Tropical bar, sportsbar, utendørs dekkbar, måltider med open seating.

Kahytter: 150 kahytter; 34 suiter med balkong og 4 luksus kahytter (owner´s cabins)